woensdag 12 januari 2011

Waarom naar Arizona?

Arizona is deze dagen de meest bekende staat in de USA. De zinloze actie van een verwarde jongeman heeft over de hele wereld en vooral in de USA zelf veel losgemaakt. Onder andere de discussie over het gemak waarmee in Arizona wapens kunnen worden aangeschaft en in het openbaar (zichtbaar of onzichtbaar) mogen worden gedragen. Te koop in speciale winkels of in zaken die vergelijkbaar zijn met de Nederlandse winkel voor buitensport: Beversport. Voor geinteresseerden hierbij een link om een indruk te krijgen van het assortiment van een dergelijk 'shop', www.basspro.com . Degenen die kennis willen nemen van het assortiment aan wapens worden verwezen naar 'firearms' onder de button 'Hunting' .

Tijdens de rondreizen door Arizona, zie www.arizona-taste.com, gaan wij uitgebreid in op de grote culturele verschillen die in de USA en in het bijzonder in Arizona bestaan, in vergelijking met hetgeen wij in Nederland gewend zijn. Nog eens aangevuld met de culturele verschillen binnen Arizona zelf door de aanwezigheid van American Indians in de meer dan 20 reservaten.

Dus, ondanks de gruwelijke actualiteit, een reis naar Arizona blijft een buitengewoon leerzame ervaring voor iedereen die kennis wil nemen van een unieke mix aan culturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten